Orahove krafne

Sastojci:
biskvit:
10 jaja
10 žlica šećera
snijeg od 9 bjelanjaka
9 žlica šećera
nadjev:
5 kuhanih žumanjaka
40 dag mljevenih oraha
25 dag šećera
6 žlica ruma
2 rebra čokolade
30 dag maslaca
krušne mrvice od ostatka pečenog tijesta
Priprema:
Od svih sastojaka ispeći biskvit na 170 stupnjeva, koji potom valja izrezati okruglim kalupom manjeg promjera.
Ostatak pečenog tijesta izmrviti i prosušiti u pećnici te posušeno samljeti u krušne mrvice.
Šećer izmiješati s maslacem, dodati čokoladu, rum, pet pasiranih žumanjaka te krušne mrvice od tijesta.
Kolačiće prerezati na pola, napuniti nadjevom u sredini, uvaljati u samljevene orahe te posložiti na pladanj.
Napomena:
Izvor:
kulinarska brošura „Babičini kolači“, recept gđe. Mirjane Štahan