oslic u bijelom vinu pun pijat

Sastojci:

(za 2 osobe)
oslić 35 dag
maslinovo ulje, 1 dl
brašno

češnjak, 2 režnja

2 dl vina
sol, papar, peršin

Oslić u bijelom vinu, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Filete oslića možete napraviti od svježeg oslića ili pak odmrznuti već pripremljene filete. Uvaljajte
ih u brašno, popecite s obje strane na maslinovu ulju, a nakon toga dodajte češnjak, začine i vino.
Podlijevajte vodom ili pripremljenim ribljim temeljcem, a jelo je gotovo već nakon dvadesetminutnog pirjanja na slaboj vatri.

Oslić u bijelom vinu, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Recept za ovo jelo objavljen je u novoj kuharici za teška vremena „Pun pjat malo šoldi“, u izdanju riječke kuće Adamić u suradnji s našim portalom gastronomika.hr. Kako su uz recepte navedene i okvirne cijene pojedinog jela, oslić u bijelom vinu predviđen za 2 osobe trebao bi vas koštati oko 10 kuna.

Maksimalno jednostavno, maksimalno brzo. Još neka se istodobno skuha nešto krumpira (ili palente), teško da se brže i lakše može do ukusnijeg i zdravijeg obroka. Odbacite predrasude, kupite zamrznute filete koji su k tome i vrlo povoljni i – uživajte.

Oslić u bijelom vinu, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

kuharica „Pun pijat malo šoldi“, Adamić Rijeka

 

 

 

Oslić u bijelom vinu, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

oslic u skartocu rez

Oslić u “škartocu” s...

                     …