pandoletti - mladenka

Sastojci:

300 g brašna glatkog

2 jaja

200 g šećera

vanilin šećer

limunova ili narančina korica

100 g badema

pola praška za pecivo

Pandoletti , 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Jaja se pjenasto tuku sa šećerom, dodaju se korice voća i bademi, promiješa, pa uspe brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve se dobro izmiješa i dobro izmijesi rukama dok se tijesto ne počne odljepljivati od ruku. Oblikuju se kobasice i peku dvadesetak minuta na 160 stupnjeva. Kobasice malo ohladiti i narezati na tanke fetice, posložiti ponovno u lim i sušiti na temperaturi od 120 stupnjeva dvadesetak minuta. Ohladiti i spremiti u kutiju za kekse. Uživajte!

Pandoletti , 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Pandoletti, talijanski slatki suhi keksi mogu dugo stajati. Što duže stoje u zatvorenom to su bolji. Omiljeni su u Dalmaciji.

Pandoletti , 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Mladenka Šarić

 

 

Pandoletti , 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …