panna cotta od šumskog voća

Sastojci:

¼ kg šumskog voća po izboru (borovnice/maline/jagode…)

½ l slatkog vrhnja

10 dag šećera u prahu i 5 dag kristal šećera

0,5 dl mlijeka

1 vrećica želatine

1 vanilin šećer

Priprema:

Pospite šumsko voće s kristal šećerom pa pustite da odstoji – da pusti sok. Želatinu otopite u hladnom mlijeku.

Vrhnje, šećer i vanilin šećer stavite kuhati na laganu vatru i kad provrije kuhajte još 10-ak minuta – stalno miješajte. Maknite s vatre i umiješajte rastopljenu želatinu. Polovicu smjese stavite u veći kalup (ili nekoliko manjih), stavite procijeđeno voće (sok ostavite sa strane), prekrijte preostalom smjesom i držite u hladnjaku 5-6 sati.

Kalup preokrenite na veći tanjur (ili svaki kalupić na pripadajući tanjurić) čije ste dno prekrili sokom od šumskog voća i poslužite.

Napomena:

Umjesto svježeg voća izvan sezone koristite ono zamrznuto.

Izvor:

gastronomika.hr

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

krema od čokolade kave i šumskog voća lotte

Krema od čokolade i kave sa...

             …

kremsnite edita

Kremšnite

       …

pannacotta rez

Panna cotta

         …