Panna cotta sa šumskim voćem

Sastojci:
¼ kg šumskog voća po izboru (borovnice/maline/jagode…)
½ l slatkog vrhnja
10 dag šećera u prahu i 5 dag kristal šećera
0,5 dl mlijeka
1 vrećica želatine
1 vanilin šećer
Priprema:
Pospite šumsko voće s kristal šećerom pa pustite da odstoji – da pusti sok. Želatinu otopite u hladnom mlijeku.
Vrhnje, šećer i vanilin šećer stavite kuhati na laganu vatru i kad provrije kuhajte još 10-ak minuta – stalno miješajte. Maknite s vatre i umiješajte rastopljenu želatinu. Polovicu smjese stavite u veći kalup (ili nekoliko manjih), stavite procijeđeno voće (sok ostavite sa strane), prekrijte preostalom smjesom i držite u hladnjaku 5-6 sati.
Kalup preokrenite na veći tanjur (ili svaki kalupić na pripadajući tanjurić) čije ste dno prekrili sokom od šumskog voća i poslužite.
Napomena:
Umjesto svježeg voća izvan sezone koristite ono zamrznuto.
Izvor:
gastronomika.hr