pannacotta rez

Sastojci:

1 l vrhnja za šlag

3-4 žlice šećera

1 mahuna vanilije

2 paketića listića želatine

za umak:

šumsko voće po izboru

šećer u prahu

malo vode

Panna cotta, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Vrhnje stavite u posudu i postepeno zagrijavajte sa šećerom i sjemenkama vanilije (mahunu vanilije presijecite po dužini i nožićem sastružite sjemenke). Kad je zakuhalo umiješajte želatinu koju ste prethodno otopili u vodi prema uputama na pakiranju. Panna cottu ulijte u veći kalup ili više manjih i pustite da se stisne. Neka odstoji barem tri sata u hladnjaku prije posluživanja.

Voće zakuhajte, po ukusu ga propasirajte kroz sito ako vam smetaju sitne koštice. Dodajte šećer otopljen u malo vode i ponovno zakuhajte (lagano miješajte). Panna cottu (kuhano vrhnje) istresite na pladanj ili na manje tanjuriće ako ste koristili više manjih kalupa i poslužite s umakom.

 

Panna cotta, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Panna cotta, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr, talijanski desert

 

 

 

 

 

Panna cotta, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

torta od sira dilajla

Torta od sira

         …