pappardelle s lososom i tikvicama

Sastojci:

 

(za 4 osobe)

 

pappardelle, cca 40 dag

dimljeni losos, cca 20 dag

1 srednja tikvica

vrhnje za kuhanje

2,3 režnja češnjaka

maslinovo ulje

peršin

sol, papar

naribani parmezan

Pappardelle s lososom i tikvicama, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Na maslinovom ulju kratko popržite češnjak (da uvene), dodajte na trakice narezan losos, popržite još koju minutu pa dodajte tikvicu koju ste prethodno naribali i dobro iscijedili. Promiješajte i kratko kuhajte dok ne ishlapi tekućina, posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin te vrhnje. Još malo kuhajte na laganoj vatri dok se umak zgusne.

U međuvremenu skuhajte paštu (tjesteninu), procijedite, prelijte umakom i poslužite – pospite s parmezanom.

Pappardelle s lososom i tikvicama, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Tijekom kuhanja u umak možete dodati i malo bijelog vina – u tom slučaju ga ulijte nakon što je ishlapila tekućina iz tikvica i potom lagano kuhajte dok vino ne ishlapi. Također, kada ulijete vrhnje možete dodati i koju žlicu parmezana – umak će se brže zgusnuti i bit će malo pikantniji. Isto tako, umjesto pappardella, po želji možete koristiti neku drugu paštu.

Pappardelle s lososom i tikvicama, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Pappardelle s lososom i tikvicama, 2.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti