baba kuha - vinjeta

Sastojci:

1 kg ječmenog brašna

1 mala žlica soli

5 dag svježeg kvasca

3 žlice ječmenog brašna

1 dl mlake vode

1 mala žličica šećera

Priprema:

Kvasac, tri žlice brašna, mlaku vodu i šećer izmiješati i ostaviti da se digne. Dodati kvasac i ostale sastojke, zamijesiti glatko tijesto i ostaviti da se digne. Oblikovati kruh i zarezati ga na kriške (kriške se moraju držati jedna za drugu). Peći u pećnici (najbolje u krušnoj peći) 1 sat. Odlomiti kriške i ponovno položiti u peć da se posuše. Poslužiti hladne uz domaće crno vino i domaći, ovčji sir. Pašamete umakati u crno vino i jesti ili pašamete namočiti u malo vode te namočene jesti s ovčjim sirom.

Napomena:

izvorni creski recepti none Markovice (Marije Maver)

Izvor:

"Nonina otočna kuharica" autorice Marte Fazlić

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

cicvara - gm požega

Cicvara

       …

gulas divljac

Gulaš od srnetine

             …