Pasta Edvard Munch

Sastojci:
jaja
brašno
maslinovo ulje
sol
papar
panceta
skuta
chilli
mini rajčice
maslac
pinjoli
crne masline
tikvica
češnjak
Priprema:
Od brašna, jaja, malo soli i maslinovog ulja izmijesimo tijesto za tjesteninu (cijelo jaje i žumanjak). Ostavimo smjesu u staklenoj posudi, prekrijemo i pustimo da „odmori“ dvadesetak minuta. Napravimo nadjev od skute, naribanih tikvica i nasjeckanih maslina te začinimo solju i paprom. Razvaljamo tijesto, napravimo pravokutnike i stavimo nadjev u sredinu. Rubove navlažimo vodom te ih zatvaramo u obliku malih lađa. Stavimo kuhati u kipuću vodu jednu minutu. Za to vrijeme blanširamo rajčice, ogulimo ih, i napravimo umak s češnjakom rezanim na ploške. Dinstamo rajčice 10 – 15 minuta. Na maslacu popržimo pancetu, a skutu smo namrvili, posolili, popaprili, posuli chillijem i maslinovim uljem te zapekli u pećnici dvadesetak minuta.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Nastasja Fišter, Masterchef