Pasta Edvard Munch

Sastojci:

jaja
brašno
maslinovo ulje
sol
papar
panceta
skuta
chilli
mini rajčice
maslac
pinjoli
crne masline
tikvica
češnjak

Priprema:

Od brašna, jaja, malo soli i maslinovog ulja izmijesimo tijesto za tjesteninu (cijelo jaje i žumanjak). Ostavimo smjesu u staklenoj posudi, prekrijemo i pustimo da „odmori“ dvadesetak minuta. Napravimo nadjev od skute, naribanih tikvica i nasjeckanih maslina te začinimo solju i paprom. Razvaljamo tijesto, napravimo pravokutnike i stavimo nadjev u sredinu. Rubove navlažimo vodom te ih zatvaramo u obliku malih lađa. Stavimo kuhati u kipuću vodu jednu minutu. Za to vrijeme blanširamo rajčice, ogulimo ih, i napravimo umak s češnjakom rezanim na ploške. Dinstamo rajčice 10 – 15 minuta. Na maslacu popržimo pancetu, a skutu smo namrvili, posolili, popaprili, posuli chillijem i maslinovim uljem te zapekli u pećnici dvadesetak minuta.

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Izvor:

Nastasja Fišter, Masterchef

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti