Pašta s pestom od rige

Sastojci:
2,3 režnja češnjaka
1 čaša maslinovog ulja
5 dag parmezana
5 dag ovčjeg sira (pecorino)
5 dag pinjola
10-ak dag rige (rukole/rikule)
sol po želji
pašta (tjestenina) po želji
Priprema:
Dobro operite rigu, osušite je i potom natrgajte pa stavite u mikser. Dodajte pinjole, parmezan, pecorino (grubo naribani ili smrvljeni), češnjak, vrlo malo soli (nije nužno) i malo maslinovog ulja. Miksajte na najslabijoj brzini i postepeno dolijevajte ostatak maslinovog ulja. Miksajte dok se svi sastojci dobro ne povežu u finu smjesu.
U međuvremenu skuhajte paštu, a prije nego li je procijedite stavite malo vode od kuhanja u šalicu i pomiješajte s pestom. Ocijeđenu paštu stavite u zdjelu, prelijte pestom, dobro promiješajte i poslužite. Po želji pospite naribanim parmezanom (ili listićima) i svježe samljevenim paprom.
Napomena:
Ukoliko nećete odmah iskoristiti pesto ili napravite veću količinu, stavite ga u teglicu, nakapajte malo maslinovog ulja i stavite u hladnjak.
Izvor:
gastronomika.hr