pasta s pestom od rige

Sastojci:

2,3 režnja češnjaka

1 čaša maslinovog ulja

5 dag parmezana

5 dag ovčjeg sira (pecorino)

5 dag pinjola

10-ak dag rige (rukole/rikule)

sol po želji

pašta (tjestenina) po želji

Priprema:

Dobro operite rigu, osušite je i potom natrgajte pa stavite u mikser. Dodajte pinjole, parmezan, pecorino (grubo naribani ili smrvljeni), češnjak, vrlo malo soli (nije nužno) i malo maslinovog ulja. Miksajte na najslabijoj brzini i postepeno dolijevajte ostatak maslinovog ulja. Miksajte dok se svi sastojci dobro ne povežu u finu smjesu.

U međuvremenu skuhajte paštu, a prije nego li je procijedite stavite malo vode od kuhanja u šalicu i pomiješajte s pestom. Ocijeđenu paštu stavite u zdjelu, prelijte pestom, dobro promiješajte i poslužite. Po želji pospite naribanim parmezanom (ili listićima) i svježe samljevenim paprom.

Napomena:

Ukoliko nećete odmah iskoristiti pesto ili napravite veću količinu, stavite ga u teglicu, nakapajte malo maslinovog ulja  i stavite u hladnjak.

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

vlaska pita prava dilajla

Vlaška pita

     …