pašta s balancanama

Sastojci:

2, 3 manje balancane (patlidžani)

sol

1 kapula (srednja)

maslinovo ulje

povrtna juha (cca ½ l)

passata od pomidora (cca 1/2 l)

nekoliko listića bosiljka

pašta po izboru (penne, sedanini, maccheroni…)

Pašta s umakom od balancana, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Oprane balancane narežite na kockice, stavite ih u zdjelu, malo posolite, promiješajte i pustite da odstoje cca pola sata da puste tekućinu i gorčinu.

U međuvremenu nasjeckajte kapulu (luk) i lagano je popržite na maslinovom ulju, malo posolite i dodajte par žlica tople povrtne juhe. Pojačajte vatru, dodajte ocijeđene balancane i pirjajte ih dok ne omekšaju. Potom ulijte passatu (umak od rajčica), dodajte usitnjene listiće bosiljka, promiješajte i kuhajte na umjerenoj vatri 10-15 minuta, odnosno dok ne dobijete šug po vašem ukusu.

Ukoliko je potrebno dosolite pred kraj kuhanja (možete i malo popapriti). U međuvremenu skuhajte paštu (tjestenina). Umak prelijte po pašti i poslužite toplo – po ukusu dodajte svježeg bosiljka.

Pašta s umakom od balancana, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Jednostavno, brzo i niskokalorično jelo. Ovo jelo možete zapeći i u pećnici – paštu pomiješanu s umakom stavite u vatrostalnu posudu, koju ste nauljili maslinovim uljem, pospite naribanim sirom po izboru i kratko zapecite na 200 stupnjeva. Također, umjesto gotove passate u sezoni možete napraviti salsu od svježih pomidora.

Pašta s umakom od balancana, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

talijanski recept

Pašta s umakom od balancana, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …