pašteta od hobotnice dilajla

Sastojci:

(za 6 osoba)

1,5 kg hobotnice

4-5 režnjeva češnjaka
1/2 dl limunovog soka
šaka nasjeckanog peršina
1 dl maslinovog ulja
4-5 sušenih pomidora (rajčica)
malo soli i papra

Pašteta od hobotnice, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Svježu hobotnicu operite i zamrznite. Stavite je kuhati u express lonac cca 25 minuta, pustite da se ohladi i narežite je na kockice. Dodajte sušene pomidore (rajčice), limunov sok, češnjak, peršin, maslinovo ulje, sol i papar pa sve usitnite u multipraktiku. Po potrebi u paštetu dodajte još maslinovog ulja dok ne dobijete finu teksturu.

Pašteta od hobotnice, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Jako jednostavna i fina pašteta za koju obavezno treba koristiti fino, kvalitetno maslinovo ulje. Idealna za fešte s prijateljima s dodatkom toplog tosta i kruhića i naravno čašu crnog vina.

Pašteta od hobotnice, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

recept Dilajle Kržyk Baki (svaštarica)

Pašteta od hobotnice, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti