pasticcio od tikvica i mesa dilajla

Sastojci:

5 tikvica

cca 1 kg sitno mljevenog mesa (miješanog)

2 kapule (luk)

nekoliko režnjeva češnjaka

20 dag naribane gaude

bešamel umak

1 žličica cimeta

bijelo vino

peršin

salsa od pomidora

pašta (tjestenina), preporučamo penne

Priprema:

Sitno nasjeckanu kapulu dinstajte na ulju, dodajte češnjak, peršin i mljeveno meso pa dalje dinstajte. Dodajte cimet, podlijte salsom od pomidora (umak od rajčica) i s malo bijelog vina. Kuhajte još cca 20 minuta na laganoj vatri.

Tikvice narežite na kolutiće i uz dodatak malo maslinovog ulja popržite na grill tavi.

Bešamel umak: u posudi otopite 5 dag maslaca, dodajte 4 dl mlijeka s malo soli i muškatnog oraščića. U šalici umutite 1 dl mlijeka s 3 žlice brašna, ulijte u posudu s mlijekom i maslacem i kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje.

Skuhajte paštu, stavite u namašćenu posudu u kojoj ćete peći pasticcio (jedan red), prelijte s malo bešamela i dijelom naribanog sira, složite grilane tikvice, prekrijte ostatkom pašte, potom mesom, sve zalijte bešamelom i pospite s naribanim sirom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

Napomena:

Izvor:

Dilajla Kržyk Baki (svaštarica)

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti