patka s ananasom

Sastojci:

1 mlada patka

1 žlica ulja od kukuruznih klica

1/8 l soka od ananasa

¼ l crnog vina

½ žličice soli

1 navršak noža bijelog papra

sok od ½ limuna

1 žlica škrobnog brašna

sok 1 naranče

naribana kora 1 naranče

4 žlice sitno narezana ananasa

Patka s umakom od ananasa, 4.4 out of 5 based on 5 ratings

Priprema:

Pećnicu ugrijemo na 200°C. Patku raščetvorimo, namažemo uljem i stavimo u lim. Ananasov sok pomiješamo s vinom, solju, paprom i limunovim sokom. Prelijemo komade patke i pečemo 40-ak minuta u pećnici na drugoj prečki odozdo. Tijekom pečenja više puta meso podlijemo sokom iz lima.

Za umak pomiješamo škrobno brašno s narančinim sokom. Sa soka od pečenja u limu oberemo masnoću, pomiješamo sa smjesom od škrobnog brašna i narančina soka, dodamo 1/8 l vode i sve grijemo miješajući da se počne zgušnjavati. U umak pridodamo naribanu koru naranče i komadiće ananasa, pomiješamo s ostatkom soka od pečenja iz lima i poslužimo uz komade patke.

Uz ovo jelo poslužiti prženi krumpir, a posebno se preporuča slatki krumpir – batat.

Patka s umakom od ananasa, 4.4 out of 5 based on 5 ratings

Napomena:

po mogućnosti upotrijebite svježi ananas

Patka s umakom od ananasa, 4.4 out of 5 based on 5 ratings

Izvor:

tradicionalni američki recept

 

 

 

 

 

Patka s umakom od ananasa, 4.4 out of 5 based on 5 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.4/5 (5 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti