patlidžani punjeni povrćem

Sastojci:

8 patlidžana (balancane) srednje veličine

3-4 kapule (luk)

3-4 zrele rajčice

1 veća paprika

glavica češnjaka

peršin

sol, papar

maslinovo ulje

20-ak dag svježeg sira

Patlidžani punjeni povrćem, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Oprane patlidžane prerežite po dužini, pažljivo izdubite pa “meso” nasjeckajte i u zdjeli promiješajte sa usitnjenom kapulom, češnjakom, paprikom, rajčicama, peršinom i maslinovim uljem (cca šalica ulja da dobijete sočnu smjesu). Posolite i popaprite po ukusu.

Izdubljene patlidžane posložite u namašćenu posudu, u svaku “lađicu” rasporedite malo sira (kravlji/kozji/ovčji po ukusu), stavite smjesu od povrća i stavite peći cca sat vremena u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.

Patlidžani punjeni povrćem, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Patlidžani punjeni povrćem, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

specijalitet grčke kuhinje

Patlidžani punjeni povrćem, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …