pečena patka u narančama i medu

Sastojci:

1 manja patka (oko 1,5 kg)

3 naranče

1 jabuka

150 g dalmatinske pancete

pola žlice masti

žlica prošeka

med

kadulja, klinčići

ružmarin, list celera

muškatni oraščić

ulje

Pečena patka u narančama i medu, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Patku natrljajte maslinovim uljem, solju, paprom i listićima ružmarina. Zatim napravite nadjev od polovice naranče i polovice jabuke koje ste narezali na kockice, jednog do dva listića kadulje, malo klinčića, lista celera, malo muškatnog oraščića i nekoliko komadića dobre dalmatinske pancete. Nakon što ste patku nadjenuli, lijepo je zašijte ili zatvorite drugom polovicom naranče. Pecite na masti i ulju uz nekoliko kriški naranče, najprije otkriveno, a poslije malo pokrijte te pred sam kraj zapecite. Temperatura mora biti oko 190 stupnjeva, a vrijeme pečenja oko 90 minuta. Patku tijekom pečenja mažite sokom od dviju naranči u koji ste dodali malo prošeka i žlicu meda.

Kad je gotovo, odstranite masnoću ako je ima previše, izvadite sastojke iz patke te ih pomiješajte sa sokom od pečenja. U taj umak najbolje ide neka domaća tjestenina, ja najviše volim istarske fuže. I preporučujem ih zaleđene, bolji su od suhih.

Pečena patka u narančama i medu, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

recept preuzet iz knjige „Kod Yvesa“

Pečena patka u narančama i medu, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

Ivica Prtenjača

 

 

Pečena patka u narančama i medu, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti