pečena_patka

Sastojci:

1 glavica luka

1 peteljka celera, 2 kiselkaste jabuke

2 žlice maslaca, 60 g bijelih mrvica

po 2 navrška noža mljevenog cimeta i crnog papra

1/3 žličice soli

1 žličica naribane limunove kore

1 šalica jabučnog vina

1 očišćena patka teška 2 kg

2 žlice maslaca

½ žličice soli, 1 navršak noža papra

2 žlice meda

Pečena patka, 3.5 out of 5 based on 6 ratings

Priprema:

za nadjev: luk ogulimo i narežemo na sitne kockice, peteljku celera sitno nasjeckamo. Jabuke ogulimo, izvadimo im srce i narežemo ih na ploške. Maslac rastopimo u tavi i na njemu uz miješanje pržimo 3 minute luk, celer i jabuke. Tavu skinemo sa štednjaka i u njezin sadržaj umiješamo mrvice sa začinima i jabučnim vinom.

Pećnicu ugrijemo na 200°C. Patku nadjenemo pripremljenim nadjevom, a otvore sašijemo. Kožu pačjih bataka izbodemo iglom. Patku dresiramo, natrljamo maslacem, posolimo i popaprimo. Pečemo u pećnicu na roštilju oko 1 sat i 15 minuta. Petnaestak minuta prije kraja pečenja med otopimo u žlici vruće vode i kistom ga razmažemo po patki. S taloga od pečenja skinemo mast i talog poslužimo kao umak.

Pečena patka, 3.5 out of 5 based on 6 ratings

Napomena:

Pečena patka, 3.5 out of 5 based on 6 ratings

Izvor:

tradicionalni američki recept

Pečena patka, 3.5 out of 5 based on 6 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (6 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti