pecene jabuke

Sastojci:

(za 8 osoba)

 

8 srednje velikih crvenih jabuka

8 žličica meda

4 žličice mljevenog cimeta

8 žličica nasjeckanih oraha

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.

Izdubite jezgru i ogulite gornji dio jabuka. Poslažite jabuke u protvan obložen papirom za pečenje. Pospite gornji oguljeni dio jabuka i izdubljenu sredinu medom, cimetom i orasima.
Pecite 10 minuta ili dok jabuke ne omekšaju (to možete provjeriti tako da ih probodete vrškom noža).

Napomena:

Recept je preuzet iz knjige prof. dr. Vide Demarin „Hrana za mozak“ (jelovnici za zdrav mozak i dugo pamćenje).

U ovom obroku naći ćete sljedeće vrijedne tvari za mozak: vitamin C, omega-3 masne kiseline, kalij, jod, magnezij, fosfor, kalcij, sumpor, željezo, fluor, krom te tvari koje reguliraju razinu šećera u krvi i imaju protuupalno i antikancerogeno djelovanje.

 

Izvor:

Knjiga „Hrana za mozak“ (VBZ)

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tagovi:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …