Pečene lisičarke

Sastojci:

500 g svježih lisičarki

2 srednje glavice luka

1 vezica peršina

30 g maslaca ili 3 žlice ulja

sol

papar

Pečene lisičarke, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Lisičarke očistite, temeljito operite u hladnoj vodi i malo prokuhajte. Veće gljive prerežite popola. Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Peršin operite, osušite na kuhinjskom papiru i nasjeckajte ga. Maslac ili ulje zagrijte u zdjeli, istresite u njega nasjeckani luk i pirjajte sa žlicom vode dok luk ne ostakleni. Tada dodajte gljive i pirjajte ih zajedno s lukom oko 15 minuta. Zdjelu povremeno protresite da gljive ne zagore. Posolite, popaprite i uspite 2/3 sjeckanog peršina. Promiješajte. Kad su gljive gotove, istresite ih na zagrijani porculanski pladanj, pospite preostalim peršinom i odmah poslužite.

Pečene lisičarke, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Pečene lisičarke, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Vegetarijanska kuhinja

 

Pečene lisičarke, 2.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …