Pečene lisičarke

Sastojci:
500 g svježih lisičarki
2 srednje glavice luka
1 vezica peršina
30 g maslaca ili 3 žlice ulja
sol
papar
Priprema:
Lisičarke očistite, temeljito operite u hladnoj vodi i malo prokuhajte. Veće gljive prerežite popola. Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Peršin operite, osušite na kuhinjskom papiru i nasjeckajte ga. Maslac ili ulje zagrijte u zdjeli, istresite u njega nasjeckani luk i pirjajte sa žlicom vode dok luk ne ostakleni. Tada dodajte gljive i pirjajte ih zajedno s lukom oko 15 minuta. Zdjelu povremeno protresite da gljive ne zagore. Posolite, popaprite i uspite 2/3 sjeckanog peršina. Promiješajte. Kad su gljive gotove, istresite ih na zagrijani porculanski pladanj, pospite preostalim peršinom i odmah poslužite.
Napomena:
Izvor:
Vegetarijanska kuhinja