Pepenero Smoke Style

Sastojci:

mrkva, maslinovo ulje, jabučni ocat, cikla, jabuka, hlap, maslac, ulje, rajčica, luk, češnjak, peršin, zeleni čaj, lecitin, sok od naranče, matovilac, jakobove kapice

 

emulzija od sipe:

 

125 g biljnog ulja

10 – 15 g crnila od sipe

50 g mlijeka, malo maslinovog ulja

Pepenero Smoke Style, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

emulzija: U staklenoj posudi izmiješajte mlijeko i crnilo od sipe, zatim dodajte ulje te štapnim mikserom sve izmiješajte da se poveže. Dodajte malo maslinovog ulja i sve dobro izmiješajte.

Mrkvu operite, očistite i narežite po dužini na tanke trakice. Posolite, nakapajte maslinovim uljem i jabučnim octom i zamotajte u prozirnu foliju. Zatim ogulite ciklu i narežite ju na tanke trakice te je također zamotajte u foliju. Jabuku narežite na ploške i izrežite ju u obliku valjka, a hlapu odvojite rep i u rep nabodite štapić za ražnjiće. Od preostalog dijela hlapa, rajčice, luka, češnjaka i peršina skuhajte temeljac. Temeljac procijedite i reducirajte do srednje gustoće. Rep hlapa  skuhajte u malo vode i maslaca, zatim ga očistite i kratko pecite na malo ulja. Skuhajte zeleni čaj i pomiješajte sa malo soka od naranče, dodajte malo lecitina i uz pomoć štapnog miksera napravite pjenu. Mrkvu i ciklu kuhajte 1 – 2 minute. Na drvo servirajte emulziju, na nju poslažite mrkvu, jabuku, ciklu i matovilac. U tavi ispecite očišćene jakobove kapice, hlapa i servirajte na drvu.

Pepenero Smoke Style, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

recept Tomislava Nikšića preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Pepenero Smoke Style, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

Marin Rendić, Masterchef

 

 

 

Pepenero Smoke Style, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

oslic u skartocu rez

Oslić u “škartocu” s...

                     …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

buzara od školjaka ines

Buzara od školjaka

           …