dreamstime_pileca krilca na zaru

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

pileća krilca – 16 komada

1-2 žličice senfa

1 žlica meda

2 režnja češnjaka

1 žličica tabasca

2 žlice koncentrata od pomidora

sok od pola limuna

maslinovo ulje, 1-2 žlice

sol

Priprema:

U zdjeli dobro izmiješajte senf, med, maslinovo ulje, sol, zgnječeni ili sitno nasjeckani češnjak, koncentrat od pomidora (rajčice), limunov sok i tabasco. U marinadu stavite oprana i posušena krilca pa pustite da prekrivena folijom odstoje u hladnjaku najmanje 2 sata (možete ih pustiti da se mariniraju preko noći).

Stavite ih u prikladnu posudu i pecite 30-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, odnosno dok ne dobiju lijepu rumenu boju.

Napomena:

Volite li pikantnije, po želji u marinadu stavite više tabasca ili dodajte i malo kajenskog papra. Također, u marinadu možete dodati i sveže nasjeckano začinsko bilje, npr. ružmarin ili timijan. Na isti način možete pripremiti i pileće batkiće.

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti