Pikantna pileća krilca

Sastojci:
(za 4 osobe)
pileća krilca – 16 komada
1-2 žličice senfa
1 žlica meda
2 režnja češnjaka
1 žličica tabasca
2 žlice koncentrata od pomidora
sok od pola limuna
maslinovo ulje, 1-2 žlice
sol
Priprema:
U zdjeli dobro izmiješajte senf, med, maslinovo ulje, sol, zgnječeni ili sitno nasjeckani češnjak, koncentrat od pomidora (rajčice), limunov sok i tabasco. U marinadu stavite oprana i posušena krilca pa pustite da prekrivena folijom odstoje u hladnjaku najmanje 2 sata (možete ih pustiti da se mariniraju preko noći).
Stavite ih u prikladnu posudu i pecite 30-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, odnosno dok ne dobiju lijepu rumenu boju.
Napomena:
Volite li pikantnije, po želji u marinadu stavite više tabasca ili dodajte i malo kajenskog papra. Također, u marinadu možete dodati i sveže nasjeckano začinsko bilje, npr. ružmarin ili timijan. Na isti način možete pripremiti i pileće batkiće.
Izvor:
gastronomika.hr