pikantni popečci od krumpira i graška

Sastojci:

5 krumpira srednje veličine

30-dag dag graška

peperoncino

3-4 žlice nasjeckanog peršina

3-4 žlice naribanog parmezana

sol

ulje za prženje

 

Pikantni popečci od krumpira i graška, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

U jednoj posudi skuhajte krumpir u kori, a u drugoj grašak. Kuhane krumpire ogulite i zgnječite, a procijeđen grašak također malo zgnječite vilicom da vam ne ispadaju iz popečaka kod prženja.

U zdjeli pomiješajte grašak s krumpirom, posolite, dodajte žličicu-dvije peperoncina (ovisi koliko ljuto želite), peršin, parmezan pa dobro promiješajte rukama.

Oblikujte popečke i ispecite ih u vrelom ulju s obje strane da dobiju zlatnožutu boju, ocijedite od suvišne masnoće na kuhinjskom papiru i poslužite.

Pikantni popečci od krumpira i graška, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Pikantni popečci od krumpira i graška, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

Pikantni popečci od krumpira i graška, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

zapecena brokula sa sirom-rez

Zapečena brokula sa sirom

                 …