Pikantni popečci od krumpira i graška

Sastojci:
5 krumpira srednje veličine
30-dag dag graška
peperoncino
3-4 žlice nasjeckanog peršina
3-4 žlice naribanog parmezana
sol
ulje za prženje
Priprema:
U jednoj posudi skuhajte krumpir u kori, a u drugoj grašak. Kuhane krumpire ogulite i zgnječite, a procijeđen grašak također malo zgnječite vilicom da vam ne ispadaju iz popečaka kod prženja.
U zdjeli pomiješajte grašak s krumpirom, posolite, dodajte žličicu-dvije peperoncina (ovisi koliko ljuto želite), peršin, parmezan pa dobro promiješajte rukama.
Oblikujte popečke i ispecite ih u vrelom ulju s obje strane da dobiju zlatnožutu boju, ocijedite od suvišne masnoće na kuhinjskom papiru i poslužite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr
Tagovi: pikantni-popečci-od-krumpira, popečci, popečci-od-krumpira, popečci-od-krumpira-i-graška, recept-za-popečke-od-krumpira-i-graška