pile sa začinskim biljem

Sastojci:

pile od cca 1 kg

putar, do 10 dag

peršin, bosiljak, vlasac, majčina dušica

list lovora, grančica ružmarina

limunov sok, cca 1 dl

maslinovo ulje (3,4 žlice)

sol

papar

Priprema:

Operite i osušite začinsko bilje pa ga sitno nasjeckajte. U zdjelicu stavite putar da malo omekša na sobnoj temperaturi, dodajte začinske trave, limunov sok, malo papra i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

S otprilike 2/3 smjese premažite pile i pustite da malo odstoji (ako vam smeta koža, možete je prethodno odstraniti) pa ga omotajte kuhinjskim koncem i stavite u vatrostalnu posudu namašćenu maslinovim uljem. Pile posolite, po želji popaprite i nakapajte s preostalim uljem.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 45 minuta; povremeno podlijevajte sokom od pečenja. Desetak minuta prije kraja u preostalu smjesu putra sa začinskim biljem umiješajte par žlica soka od pečenja, prelijte preko pileta i još malo zapecite.

Poslužite uz prilog po želji (krumpir, riža) i salatu.

 

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti