Pile sa začinskim biljem

Sastojci:
pile od cca 1 kg
putar, do 10 dag
peršin, bosiljak, vlasac, majčina dušica
list lovora, grančica ružmarina
limunov sok, cca 1 dl
maslinovo ulje (3,4 žlice)
sol
papar
Priprema:
Operite i osušite začinsko bilje pa ga sitno nasjeckajte. U zdjelicu stavite putar da malo omekša na sobnoj temperaturi, dodajte začinske trave, limunov sok, malo papra i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
S otprilike 2/3 smjese premažite pile i pustite da malo odstoji (ako vam smeta koža, možete je prethodno odstraniti) pa ga omotajte kuhinjskim koncem i stavite u vatrostalnu posudu namašćenu maslinovim uljem. Pile posolite, po želji popaprite i nakapajte s preostalim uljem.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 45 minuta; povremeno podlijevajte sokom od pečenja. Desetak minuta prije kraja u preostalu smjesu putra sa začinskim biljem umiješajte par žlica soka od pečenja, prelijte preko pileta i još malo zapecite.
Poslužite uz prilog po želji (krumpir, riža) i salatu.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr