pileća prsa s koromačem

Sastojci:

(za 4 osobe)

2 pileća odreska od prsa (svaki oko 200 g)

2 žlice svijetlog sojina umaka

1 žlica svijetlih sezamovih sjemenki

1 glavica luka, 2 češnja češnjaka

1 komorač (150 g), 2 – 3 mrkve (150 g)

1 poriluk

1 žličica škrobnog brašna

2 žlice neutralnoga biljnog ulja

100 ml suhoga bijelog vina

3 – 4 žlice umaka od kamenica

1 žlica meda, sol, papar

 

Priprema:

Meso isperite pod mlazom hladne vode, osušite papirnatim ubrusom i narežite na vrpce. Pomiješajte sojin umak i sezamove sjemenke te marinirajte meso najmanje 2 sata u hladnjaku.

U međuvremenu ogulite luk, češnjak i sitno nasjeckajte. Očistite komorač, mrkve i poriluk i operite te ogulite. Komorač i mrkve narežite na vrpce, a poriluk na kolutove.

Piletinu izvadite iz marinade i ocijedite. Meso pospite škrobnim brašnom i pomiješajte tako da se upije sva tekućina.

U woku zagrijte 1 žlicu ulja. Uz stalno miješanje 2 minute pržite komorač i mrkve. Dodajte luk i poriluk i pržite još minutu. Sve pomaknite na rubove.

Zagrijte preostalo ulje i uz stalno miješanje 3 – 4 minute pržite meso i češnjak. Zalijte vinom i umiješajte umak od mariniranja. Umiješajte povrće i sve začinite umakom od kamenica, medom, solju i paprom.

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti