Pileća prsa s komoračem

Sastojci:
(za 4 osobe)
2 pileća odreska od prsa (svaki oko 200 g)
2 žlice svijetlog sojina umaka
1 žlica svijetlih sezamovih sjemenki
1 glavica luka, 2 češnja češnjaka
1 komorač (150 g), 2 – 3 mrkve (150 g)
1 poriluk
1 žličica škrobnog brašna
2 žlice neutralnoga biljnog ulja
100 ml suhoga bijelog vina
3 – 4 žlice umaka od kamenica
1 žlica meda, sol, papar
Priprema:
Meso isperite pod mlazom hladne vode, osušite papirnatim ubrusom i narežite na vrpce. Pomiješajte sojin umak i sezamove sjemenke te marinirajte meso najmanje 2 sata u hladnjaku.
U međuvremenu ogulite luk, češnjak i sitno nasjeckajte. Očistite komorač, mrkve i poriluk i operite te ogulite. Komorač i mrkve narežite na vrpce, a poriluk na kolutove.
Piletinu izvadite iz marinade i ocijedite. Meso pospite škrobnim brašnom i pomiješajte tako da se upije sva tekućina.
U woku zagrijte 1 žlicu ulja. Uz stalno miješanje 2 minute pržite komorač i mrkve. Dodajte luk i poriluk i pržite još minutu. Sve pomaknite na rubove.
Zagrijte preostalo ulje i uz stalno miješanje 3 – 4 minute pržite meso i češnjak. Zalijte vinom i umiješajte umak od mariniranja. Umiješajte povrće i sve začinite umakom od kamenica, medom, solju i paprom.
Napomena:
umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona
Izvor:
recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“