pileci file u umaku od narance

Sastojci:

4 pileća fileta
sok od 3,4 naranče
4 žlice maslinovog ulja
4 žlice balzamičkog octa (aceto balsamico)
4 žličice šećera
1 režanj češnjaka
½ kapule
sol
papar

Pileća prsa u umaku od naranče i balzamičkog octa, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Na zagrijanom ulju kratko na laganoj vatri popržite sitno nasjeckanu kapulu (luk) i češnjak, dodajte šećer i ocat – stalno miješajte. Dodajte meso, popržite s obje strane, ulijte sok od naranče i kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete umak željene gustoće. Pred kraj posolite i popaprite.

Meso poslužite toplo, prelijte umakom, uz rižu kao prilog.

Pileća prsa u umaku od naranče i balzamičkog octa, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Umjesto svježeg češnjaka i kapule, možete koristiti začine u prahu (cca 1 žličica).

Pileća prsa u umaku od naranče i balzamičkog octa, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika. hr

Pileća prsa u umaku od naranče i balzamičkog octa, 2.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti