Pileća varijacija na povrću

Sastojci:

6 zabataka
300 g blitve
2 patlidžana
4 rajčice
3 stapke od celera
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
3 dl povrtnog temeljca
svježi ružmarin
majčina dušica
maslinovo ulje
sol
papar

Pileća varijacija na povrću, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Rajčice, celer, češnjak i luk očistite, operite i u komadu stavite kuhati u slanoj vodi. Kada proključa, kuhajte još nekoliko minuta i procijedite. Patlidžane izbodite vilicom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu. Blitvu operite i cijele listove blanširajte u slanoj vodi, a zatim ostavite da se ohlade. Skuhani celer narežite na kockice, propirjajte na maslinovu ulju s češnjakom. Ulijte povrtni temeljac, majčinu dušicu i pirjajte dok celer ne omekša. Grubo ga ispasirajte, da se ne pretvori posve u glatku kašu. Rajčice ogulite i očistite od sjemenki i proprijajte na luku. Dodajte svježi ružmarin. Pečene patlidžane otvorite i izvadite meso iz njih. Dodajte rajčicama i nastavite pirjati dok se smjesa ne sjedini. Meso zapecite na jakoj vatri, začinite paprom i solju i podlijevajte temeljcem dok se posve ne ispeče. Na dno tanjura stavite pire od celera, kojeg prekrijete listovima blitve. Zatim stavite pire od rajčica i patlidžana. Na vrh stavite piletinu.

Pileća varijacija na povrću, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Pileća varijacija na povrću, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Vedran Beg, Masterchef

 

 

 

 

 

Pileća varijacija na povrću, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pecene punjene paprike

Punjene pečene paprike

               …