Pileća varijacija na povrću

Sastojci:
6 zabataka
300 g blitve
2 patlidžana
4 rajčice
3 stapke od celera
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
3 dl povrtnog temeljca
svježi ružmarin
majčina dušica
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Rajčice, celer, češnjak i luk očistite, operite i u komadu stavite kuhati u slanoj vodi. Kada proključa, kuhajte još nekoliko minuta i procijedite. Patlidžane izbodite vilicom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu. Blitvu operite i cijele listove blanširajte u slanoj vodi, a zatim ostavite da se ohlade. Skuhani celer narežite na kockice, propirjajte na maslinovu ulju s češnjakom. Ulijte povrtni temeljac, majčinu dušicu i pirjajte dok celer ne omekša. Grubo ga ispasirajte, da se ne pretvori posve u glatku kašu. Rajčice ogulite i očistite od sjemenki i proprijajte na luku. Dodajte svježi ružmarin. Pečene patlidžane otvorite i izvadite meso iz njih. Dodajte rajčicama i nastavite pirjati dok se smjesa ne sjedini. Meso zapecite na jakoj vatri, začinite paprom i solju i podlijevajte temeljcem dok se posve ne ispeče. Na dno tanjura stavite pire od celera, kojeg prekrijete listovima blitve. Zatim stavite pire od rajčica i patlidžana. Na vrh stavite piletinu.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Vedran Beg, Masterchef