pileći batkići s pivom

Sastojci:

8 pilećih batkića

1 veća ili 2 srednje kapule

½ l tamnog piva

maslinovo ulje

putar

2-3 lista lovora

nekoliko zrna borovice (kleka)

grančica ružmarina

sol

papar

Pileći batkići s pivom, 2.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Ulijte pivo u posudu, dodajte lovorove listove (cijele ili usitnjene), zrna borovice koje ste prethodno malo istukli batom za meso, ružmarin, malo soli i papra po ukusu. Stavite batkiće, posudu prekrijte folijom i pustite da se mariniraju 2-3 sata.

Na laganoj vatri na maslinovom ulju i cca žlici putra (možete samo na ulju ako ne volite putar) popržite nasjeckanu kapulu (luk) i kad omekša dodajte batkiće (ocijedite od marinade) i popržite ih s obje strane dok ne porumene. Tada ulijte marinadu pa kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte još cca pola sata (povremeno protresite tavu i po potrebi okrenite meso, te uklonite grančicu ružmarina). Par minuta prije kraja malo pojačajte vatru da se umak zgusne.

Poslužite toplo s prilogom po želji (pire, restani krumpir…) i salatom.

Pileći batkići s pivom, 2.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Pileći batkići s pivom, 2.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Pileći batkići s pivom, 2.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti