Pileći curry

Sastojci:
(za 4 osobe)
240 g filea pilećih prsa
60 g luka
60 g mesnatih zelenih paprika
40 g mrkve
4 žličice curryja u prahu
dva prstohvata soli
malo biljnog ulja (može maslinovo)
Priprema:
Narežite pileća prsa na komadiće, a luk, paprike i mrkvu nasjeckajte na kockice. Zagrijte
ulje u woku ili dubokoj tavi i polako dinstajte luk. Dodajte mrkvu i papriku pa kratko miješajte prije no što dodate i narezanu piletinu.
Sve miješajte u woku (tavi) dok ne procijenite da je sve dobro poprženo.
Na samom kraju sve pospite curryjem u prahu, dodajte sol, promiješajte i poslužite.
Prehrambene vrijednosti po porciji: 316 kcal, 30 g proteina, 14 g
masti, 19 g ugljikohidrata, 94 g kolesterola, 62 g natrija
Napomena:
Recept preuzet iz prve europske kardio-kuharice, The European Cook Book, u kojoj se zdravim tajvanskim receptima predstavila i tajvanska zdravstvena udruga “Society of Lipid and atherosclerosis”.
Izvor:
Europska kardio-kuharica (The European Cook Book)