Pileći file s crvenim paprom

Sastojci:
(za 4 osobe)
pileći file (cca 60 dag)
2 mlade kapulice
1 mrkva
1 rebro celera
putar ili ulje
brašno
konjak
mažuran
1 žlica crvenog papra u zrnu
sol, papar
Priprema:
Narezane filete nježno istucite (između 2 folije) pa ih pobrašnite.
Kapulice, mrkvu i celer tanko narežite i kratko ih popirjajte ih na putru/ulju. Dodajte filete, popržite ih s obje strane da porumene, ulijte malo konjaka, dodajte crveni papar koji ste prethodno zgnječili, popaprite običnim crnim paprom po želji, posolite i pirjajte još 10-ak minuta. Pospite mažuranom i poslužite. Uz ovo jelo dobro paše riža.
Napomena:
Crveni (ružičasti) nije ljut, ima slatkast, aromatičan okus koji dobiva punu aromu kad ga zgnječite ili sameljete. U ovom jelu umjesto zgnječenog, možete ga samljeti pa pomiješati s brašnom u koje ćete uvaljati filete.
Izvor:
gastronomika.hr