Pileći rižoto s maslinama

Sastojci:
2 komada očišćenih pilećih prsa
10 dag zelenih maslina
10 dag crnih maslina
1 žlica balzamičkog octa
4 režnja češnjaka
4 male kavene šalice riže
temeljac za podlijevanje
malo bijelog vina po ukusu
maslinovo ulje
komadić putra
Priprema:
Piletinu narežite na komadiće i stavite je dinstati na maslinovo ulje. Otkoštene masline prepolovite, dodajte ih u piletinu, dalje dinstajte pa dodajte nasjeckani češnjak. Meso nemojte soliti iz razloga što su masline dosta slane.
Posebno na putru (maslac) dinstajte rižu podlijevajući temeljcem (mesnim ili povrtnim, po ukusu).
U piletinu dodajte malo bijelog vina, žlicu balzamičkog octa (aceto balsamico) i dinstajte još cca 10 minuta (ako vam sva tekućina ispari podlijte i meso s malo temeljca). Kad vam je riža dinstana dodajte meso i lagano promiješajte.
Poslužite toplo s parmezanom i salatom po želji.
Napomena:
Po ukusu u rižoto možete dodati i malo kapara, a preporučamo da crne masline prethodno zapečete – umotajte ih u aluminijsku foliju s malo maslinovog ulja i zapecite u pećnici na 200 stupnjeva cca 10 minuta.
Izvor:
recept Dilajle Kržyk Baki