piletina u vinu

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

2 pileća prsa

1 glavica luka

5 dag maslaca

5 dl bijelog vina

2,5 dl masnijeg slatkog vrhnja

sol

papar

 

Priprema:

Oljušteni luk ispržite da postane staklast. Odvojite čisto bijelo meso, posolite, popaprite, pa ispržite na maslacu s lukom. Zalijte vinom, poklopite i pirjajte desetak minuta. Meso izvadite, sok procijedite i kuhajte s vrhnjem 8 do 10 minuta da se zgusne. Posolite, popaprite i prelijte preko narezanog mesa.

Uz to poslužite šparoge i pirjane gljive.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti