Pinca na Matin način

Sastojci:

oko 1 kg glatkog brašna tip 550
250 g maslaca
300 g šećera
1 svježi kvasac
2 dl mlijeka
6 jaja
5 žumanjaka
korica od 1 limuna
korica od 1 naranče
100 g grožđica
prstohvat soli
1 žlica ruma

Pinca na Matin način, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Kvasac izdrobite rukama i stavite ga zdjelu s mlakim mlijekom.

Sve dobro promiješajte i dodajte jaja. Sve sastojke izmiješajte i pustite da se kvasac otopi.

Za to vrijeme pjenasto električnim mikserom umutite maslac i šećer te na kraju primiješajte 4 žumanjka.

U veliku zdjelu stavite brašno i dodajte sol te smjesu maslaca, žumanjaka i šećera.

Dobro izmiješajte rukama, da se stvore male grudice. U tijesto zatim dodajte grožđice te naribanu koricu od limuna i naranče.

Zatim ulijte smjesu kvasca, mlijeka i jaja i 1 veliku žlicu ruma te sve dobro izradite kuhačom ili rukama.

Ostavite tijesto na toplom mjestu da odstoji najmanje 2 sata. Zatim od tijesta oblikujte 2-3 lopte i stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte ih čistom krpom i ostavite da odstoje barem 20 minuta. Zatim zarežite svaku lopticu nožem u znak križa.

Premažite ju umućenim žumanjkom i stavite peći u zagrijanu pećnicu.

Pecite ih na temperaturi od 180 stupnjeva oko 45 minuta.

Da ne bi previše potamnile, prekrijte ih potkraj papirom za pečenje.

Pinca na Matin način, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Pinca na Matin način, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Mate Janković

 

 

 

 

Pinca na Matin način, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

torta od sira dilajla

Torta od sira

         …