Pita od blitve i šunke

Sastojci:
40 dag lisnatog tijesta
25 dag kuhane šunke
75 dag blitve
malo maslaca
5 jaja
2 dl vrhnja
2 žličice škrobnog brašna
sol
papar
Priprema:
Skuhajte blitvu u slanoj vodi. Dobro procijedite i još propirjajte na maslacu da ispari sva tekućina. Primiješajte vrhnje u kojem ste otopili škrobno brašno i miješajte da se zgusne. Neka se ohladi.
Skuhajte 4 jaja, oljuštite ih i narežite na deblje ploške.
Razvaljajte veći dio tijesta i utisnite u navlaženi okrugli kalup. Slažite naizmjence šunku, blitvu i jaja. Manjim krugom pokrijte pitu, namažite razvodnjenim jajetom. Ukrasite i još jednom prmažite jajetom. Pecite 40 minuta u srednje zagrijanoj pećnici.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr