pita od muškat tikve-babičini kolači

Sastojci:

za tijesto:

½ kg oštroga brašna

1 margarin

10 dag šećera

2 jaja

1 prašak za pecivo

limunova kora

za nadjev:

muškat tikva od 1 kg

10 dag šećera

1 vanilin šećer

Priprema:

Tijesto ručno zamijesiti, razdijeliti na dva dijela, razvaljati u veličini posude za pečenje (30×40 cm). Prvu polovicu tijesta pokriti nadjevom, zatim staviti drugu polovicu tijesta i peći pola sata na 190 stupnjeva.

Za nadjev tikvu oguliti i izvaditi koštice, zatim izrezati na kocke i prokuhati. Kad omekšaju, procijediti ih i pasirati. Dodati 10 dag šećera i vanilin šećer.

Napomena:

Izvor:

Kulinarska brošura „Babičini kolači“, recept gđe. Barbare Crnek

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti