pita s balancanama i tikvicama

Sastojci:

1 rola lisnatog tijesta

1-2 balancane (ovisno o veličini)

1-2 tikvice (ovisno o veličini)

1 kapula

10-ak dag pecorina ili nekog drugo zrelog tvrdog sira po ukusu

svježi bosiljak

maslinovo ulje

sol

papar

 

Priprema:

Očišćene i oprane balancane (patlidžani) narežite na tanke ploške pa ih kratko popržite na tavi s obje strane, bez ulja. Dodajte nasjeckanu kapulu, malo ulja pa još kratko prodinstajte. U međuvremenu naribajte tikvice i ocijedite ih.

Na prikladan, malo namašćen kalup stavite tijesto (po potrebi odrežite krajeve koji vire) i izbodite ga vilicom. Na tijesto stavite polovicu količine balancana, polovicu količine naribanih tikvica, pospite sirom, posolite i popaprite po ukusu i stavite par listića bosiljka. Ponovtte postupak s preostalom količinom povrća, sira i začina, presavijte tj. oblikujte tijesto na rubovima i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva cca pola sata, dok pita ne dobije zlatnožutu boju. Pustite nekoliko minuta da se ohladi i poslužite.

Napomena:

Ako vam smeta gorkast okus balancana prije nego ih popržite, posolite ih, pustite da odstoje cca pola sata da puste vodu i gorčinu – ocijedite ih tj. istisnite rukama.

 

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

zapecena brokula sa sirom-rez

Zapečena brokula sa sirom

                 …

njoki od buće s ružmarinom

Njoki od bundeve s

       …