pita od janjetine

Sastojci:

750 g janjeće lopatice, 500 g krumpira

1 žličica soli, 2 prstoveti papra

3 žlice masti za pečenje

1 šalica vrućeg mlijeka

2 žlice maslaca, 2 navrška soli

¼ l mesne juhe, 1 žlica škrobnog brašna

1 nasjeckana glavica luka

50 g narezanih gljiva

1 žlica ulja, 1-2 navrška noža soli, 1-2 prstoveti papra

za kalup: maslac

za mazanje: 1 jaje

za posipanje: 50 g naribana sira cheddar

Pita s janjetinom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Pećnicu ugrijemo na 230°C. Meso natrljamo solju i paprom. Mast rastopimo u posudi za pečenje; meso poklopljeno ispečemo za 40 minuta u pećnici. Krumpir ogulimo, meko skuhamo i preradimo s mlijekom, maslacem i solju u čvrstu kašu. Pećnicu uključimo na 200°C. Meso izvadimo iz posude za pečenje, a talog od pečenja prokuhamo s mesnom juhom. Umak zgusnemo primiješanim škrobnim brašnom. Meso narežemo na kocke i stavimo u umak. Luk i gljive ispržimo na ulju, posolimo i popaprimo pa s raguom stavimo u vatrostalni kalup namazan maslacem. Na to dodamo kašu od krumpira, pokrijemo razmućenim jajetom i sirom te zapečemo u pećnici za 35-40 minuta.

Pita s janjetinom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Pita s janjetinom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

tradicionalni engleski recept

Pita s janjetinom, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti