Pita s janjetinom

Sastojci:
750 g janjeće lopatice, 500 g krumpira
1 žličica soli, 2 prstoveti papra
3 žlice masti za pečenje
1 šalica vrućeg mlijeka
2 žlice maslaca, 2 navrška soli
¼ l mesne juhe, 1 žlica škrobnog brašna
1 nasjeckana glavica luka
50 g narezanih gljiva
1 žlica ulja, 1-2 navrška noža soli, 1-2 prstoveti papra
za kalup: maslac
za mazanje: 1 jaje
za posipanje: 50 g naribana sira cheddar
Priprema:
Pećnicu ugrijemo na 230°C. Meso natrljamo solju i paprom. Mast rastopimo u posudi za pečenje; meso poklopljeno ispečemo za 40 minuta u pećnici. Krumpir ogulimo, meko skuhamo i preradimo s mlijekom, maslacem i solju u čvrstu kašu. Pećnicu uključimo na 200°C. Meso izvadimo iz posude za pečenje, a talog od pečenja prokuhamo s mesnom juhom. Umak zgusnemo primiješanim škrobnim brašnom. Meso narežemo na kocke i stavimo u umak. Luk i gljive ispržimo na ulju, posolimo i popaprimo pa s raguom stavimo u vatrostalni kalup namazan maslacem. Na to dodamo kašu od krumpira, pokrijemo razmućenim jajetom i sirom te zapečemo u pećnici za 35-40 minuta.
Napomena:
Izvor:
tradicionalni engleski recept