pita s tjesteninom

Sastojci:

(za 4 osobe)

1 omot zamrznutog lisnatog tijesta

40 dag tjestenine „leptirića“ (farfalle)

5 dag maslaca

20 dag šampinjona

10 dag kuhane šunke

1 kocka za juhu

4 žlice skuhanog graška

2 dl vrhnja

1 pileći batak sa zabatkom (pečen ili kuhan)

1 svežnjić vlasca

1 žumanjak, sol, papar

Priprema:

Odmrznuto tijesto vrlo tanko razvaljajte i utisnite u namašten okrugli kalup. Načinite ukrasni rub i premažite stučenim žumanjkom. Pokrijte aluminijskom folijom i čvrsto stisnite da ne spuzne dok se peče. Pecite 20 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva.

U međuvremenu na maslacu ispržite tanko narezane šampinjone. Kad tekućina ispari, dodajte šunku narezanu na kockice i grašak, te dalje pirjajte podlijevajući juhom. Na kraju dodajte pileće meso narezano na kockice, vrhnje, sol, papar i nasjeckani vlasac. To umiješajte u skuhanu i procijeđenu tjesteninu i smjesom napunite pitu. Poslužite odmah ili malo zagrijte u pećnici.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

vlaska pita prava dilajla

Vlaška pita

     …