Pizzette sa začinskim biljem

Sastojci:
30 dag brašna
2 dag kvasca
svežnjić peršina
svežnjić bosiljka
grančica ružmarina
2 -3 grančice mažurana
2 -3 grančice majčine dušice
maslinovo ulje
sol
Priprema:
U šalici pomiješajte kvasac s cca 3 žlice mlake vode. Na radnoj površini rasporedite hrpicu brašna pa u sredinu stavite kvasac, žlicu ulja, malo soli i malo vode (5,6 žlica). Umijesite tijesto da postane glatko i elastično, prekrijte ga krpom i pustite cca sat vremena da se diže na toplom.
Začinsko bilje operite, osušite na krpi, nasjeckajte i izmiješajte u zdjelici.
Tijesto razvaljajte na debljinu od cca pola cm, pa kalupićima napravite krugove. Posložite ih na nauljeni lim, premažite ih s malo malinovog pa na svaki rasporedite začinsko bilje.
Pizzete pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva cca 15 minuta. Poslužite tople.
Napomena:
Po želji možete napraviti i drugu kombinaciju aromatičnog bilja, a ukoliko pri ruci nemate neku od svježih trava, upotrijebite sušenu.
Izvor:
gastronomika.hr