planine pod snijegom julija goldstein.rez

Sastojci:

smjesa:

25 dag keksa (npr. petit beurre)
25 dag mljevenih oraha
25 dag šećera u prahu
2 bjelanjka
1 žlica ruma
malo kuhane crne kave (cca šalica)
5 dag čokolade za kuhanje
krema:

2 kuhana žumanjka
25 dag šećera u prahu
25 dag maslaca
dodaci:
šećer u prahu

kristal šećer

malo biljnog ulja
oblatne

Planine pod snijegom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Kekse sameljite i pomiješajte ih s mljevenim orasima, šećerom, bjelanjcima i rastopljenom čokoladom (na pari), dodajte  rum i kavu pa zamijesite glatku smjesu.
Za kremu, skuhajte jaja, ohladite ih, oljuštite i izvadite žumanjke. Žumanjke ispasirajte.
Omekšali maslac dobro izmiksajte sa šećerom. Dodajte ispasirane žumanjke i sve dobro izmiješajte.
Od oblatne malom čašom izrežite krugove čiji promjer odgovara promjeru otvora na cjedilu za limun.
Cjedilo lagano nauljite s unutarnje strane i onda ga iznutra dobro posipajte kristal šećerom. Uz stijenke cjedila utiskujte smjesu, u sredini ostavite udubinu i napunite ju kremom.
Otvor zatvorite izrezanim krugom oblatne. Lagano tresite cjedilo da kolač ispadne van.
Prije svakog stavljanja smjese u cjedilo, cjedilo iznutra dobro posipajte kristal šećerom.
“Planine” posipajte šećerom u prahu. Stavite ih u hladnjak da se rashlade.

Planine pod snijegom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Planine pod snijegom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

recept gđe. Julije Goldstein

 

 

Planine pod snijegom, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti