Planine pod snijegom

Sastojci:
smjesa:
25 dag keksa (npr. petit beurre)
25 dag mljevenih oraha
25 dag šećera u prahu
2 bjelanjka
1 žlica ruma
malo kuhane crne kave (cca šalica)
5 dag čokolade za kuhanje
krema:
2 kuhana žumanjka
25 dag šećera u prahu
25 dag maslaca
dodaci:
šećer u prahu
kristal šećer
malo biljnog ulja
oblatne
Priprema:
Kekse sameljite i pomiješajte ih s mljevenim orasima, šećerom, bjelanjcima i rastopljenom čokoladom (na pari), dodajte rum i kavu pa zamijesite glatku smjesu.
Za kremu, skuhajte jaja, ohladite ih, oljuštite i izvadite žumanjke. Žumanjke ispasirajte.
Omekšali maslac dobro izmiksajte sa šećerom. Dodajte ispasirane žumanjke i sve dobro izmiješajte.
Od oblatne malom čašom izrežite krugove čiji promjer odgovara promjeru otvora na cjedilu za limun.
Cjedilo lagano nauljite s unutarnje strane i onda ga iznutra dobro posipajte kristal šećerom. Uz stijenke cjedila utiskujte smjesu, u sredini ostavite udubinu i napunite ju kremom.
Otvor zatvorite izrezanim krugom oblatne. Lagano tresite cjedilo da kolač ispadne van.
Prije svakog stavljanja smjese u cjedilo, cjedilo iznutra dobro posipajte kristal šećerom.
“Planine” posipajte šećerom u prahu. Stavite ih u hladnjak da se rashlade.
Napomena:
Izvor:
recept gđe. Julije Goldstein