pogaca-ica

Sastojci:

½ l mlijeka

½ kocke kvasca

brašno

šećer

sol

2 jaja

prašak za pecivo po želji

pola paketića margarina ili maslaca

 

Pogača, 4.7 out of 5 based on 9 ratings

Priprema:

Mlijeko zagrijte da bude mlako. Od toga uzmite malu šalicu, namrvite kvasac, malo brašna i šećera i umiješajte glatku kašicu. Kad se kvasac digne, sjedinite s ostatkom mlijeka. Dodajte jaja, sol, prašak za pecivo (po želji) i brašna onoliko koliko je potrebno da dobijete malo mekšu smjesu nego što je tijesto za kruh. Pustite da se diže.

Potom razvucite koru debljine 1–2 cm. Premažite margarinom ili maslacem, prethodno omekšanim na sobnoj temperaturi. Umotajte roladu i narežite na kriške debljine cca 7 cm. Poredajte ih u posudu za pečenje i to tako da ih položite na rezanu stranu, kako bi se dobio karakterističan izgled i oblik pogače. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 – 220 stupnjeva.

Pogača, 4.7 out of 5 based on 9 ratings

Napomena:

Pogača prija uz mesna jela, primjerice s roštilja, te uz sirne namaze poput onog od svježeg sira s koprom. Priprema je jednostavna – umiješajte u svježi sir nasjeckanog češnjaka po želji, dodajte soli i papra, maslinovog ulja i svježe nasjeckanog kopra (možete koristiti i neko drugo začinsko bilje, ovisno o ukusu). Do posluživanja namaz držite u hladnjaku.

Pogača, 4.7 out of 5 based on 9 ratings

Izvor:

gastronomika.hr,recept gospođe Jovanke Čorak

 

 

 

 

 

 

Pogača, 4.7 out of 5 based on 9 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (9 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

torta od bučinih koštica babičini kolači -1

Torta od bučinih koštica

             …

moja roža babičini kolači-1

Moja roža

     …