Pohana mozzarella

Sastojci:
25 dag malih kuglica mozzarelle
2 jaja
sol
mrvice
ulje za prženje
(štapići za ražnjiće)
Priprema:
Ocijedite mozzarellu. Svaku kuglicu nabodite na štapić za ražnjiće (time ćete si olakšati pohanje i kasnije prženje), umočite u umućena jaja s malo soli, uvaljajte u mrvice, pa ponovite postupak kako bi svaka kuglica dobila čvršći „omotač“ i tako sir ne bi iscurio tijekom prženja.
Kratko ih pržite u vrućem ulju (koristite manju/užu posudu) okrećući štapiće, stavite ih da se ocijede na kuhinjskom papiru i poslužite toplo.
Napomena:
Mozzarellu možete pohati i na klasičan način: brašno-jaja-mrvice. Ako koristite veće kugle mozzarelle narežite ih na malo deblje fete, cca 1 cm debljine.
Izvor:
gastronomika.hr