pohani sendvici od patlidžana

Sastojci:

4 patlidžana (okrugla, podjednake veličine)

2 mozzarelle

15-ak dag šunke

2-3 jaja

krušne mrvice

2-3 žlice kukuruznog brašna

peršin

sol, papar

ulje za prženje

Pohani „sendviči“ od patlidžana, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Očišćene i oprane patlidžane (balancane) narežite na kolutove (cca pola cm debeljine), posolite ih i pustite da odstoje u cjedilu oko sat vremena. Lagano ih stisnite da izgube višak tekućine i osušite kuhinjskim papirom.

Pomiješajte mrvice s kukuruznim brašnom (palenta), nasjeckanim peršinom i malo soli.

Na plošku patlidžana položite šniticu prethodno ocijeđene mozzarelle, šunku pa poklopite ploškom patlidžana kao da radite sendvič (dok ne potrošite sve sastojke).

Svaki „sendvič“ umočite u umućena jaja (s malo soli, a po ukusu možete i popapriti), uvaljajte u mrvice i ispecite ih u vrućem ulju. Ocijedite od suvišne masnoće na kuhinjskom papiru i poslužite.

Pohani „sendviči“ od patlidžana, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

U krušne mrvice možete dodati po ukusu sezamove sjemenke, a ukoliko ne jedete mesne proizvode „sendviče“ punite samo sirom.

Pohani „sendviči“ od patlidžana, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

recept talijanske kuhinje

 

 

Pohani „sendviči“ od patlidžana, 4.3 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolice od kelja s povrćem

               …

zapecena brokula sa sirom-rez

Zapečena brokula sa sirom

                 …