Pohani „sendviči“ od patlidžana

Sastojci:
4 patlidžana (okrugla, podjednake veličine)
2 mozzarelle
15-ak dag šunke
2-3 jaja
krušne mrvice
2-3 žlice kukuruznog brašna
peršin
sol, papar
ulje za prženje
Priprema:
Očišćene i oprane patlidžane (balancane) narežite na kolutove (cca pola cm debeljine), posolite ih i pustite da odstoje u cjedilu oko sat vremena. Lagano ih stisnite da izgube višak tekućine i osušite kuhinjskim papirom.
Pomiješajte mrvice s kukuruznim brašnom (palenta), nasjeckanim peršinom i malo soli.
Na plošku patlidžana položite šniticu prethodno ocijeđene mozzarelle, šunku pa poklopite ploškom patlidžana kao da radite sendvič (dok ne potrošite sve sastojke).
Svaki „sendvič“ umočite u umućena jaja (s malo soli, a po ukusu možete i popapriti), uvaljajte u mrvice i ispecite ih u vrućem ulju. Ocijedite od suvišne masnoće na kuhinjskom papiru i poslužite.
Napomena:
U krušne mrvice možete dodati po ukusu sezamove sjemenke, a ukoliko ne jedete mesne proizvode „sendviče“ punite samo sirom.
Izvor:
recept talijanske kuhinje