Pohani ražnjići od tortellina

Sastojci:
1 pakiranje tortellina (s punjenjem po izboru)
1,2 jaja
sol
krušne mrvice
ulje za prženje
Priprema:
Stavite kuhati tortelline (tortelini) u kipuću posoljenu vodu i procijedite ih koju minutu prije nego što piše na uputi na omotu. Rasporedite ih na veći pladanj da se ne dodiruju (slijepe) pa kad se malo ohlade pažljivo ih nabodite na štapiće (6-8 komada na svaki štapić, ovisno o veličini tortellina).
Umutite jaja i ulijte ih u nižu prikladnu posudu, umačite ražnjiće – najbolje da ih premažete kistom, uvaljajte u mrvice pa ih kratko popržite u zagrijanom ulju s obje strane. Ocijedite ih od suvišne masnoće na kuhinjskom papiru i poslužite tople uz umak po želji – kupovni ili iz domaće radinosti kao npr. bijeli umak od vrhnja i parmezana, koji ćete pripremiti na sljedeći način:
Na laganoj vatri zagrijte cca 2 dl vrhnja za kuhanje, umiješajte 10-ak dag naribanog parmezana, pa kad se zgusne, pred kraj dodajte malo naribanog muškatnog oraščića, začinskog bilja po želji (npr. vlasca), po potrebi dosolite i popaprite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr