Pokrivena grdobina

Sastojci:
(za 4 osobe)
60 dag narezanog mesa grdobine
1 žlica limunovog soka
1 žlica ukiseljenih kapara
3 žlice nasjeckanog peršina
2 grančice mravinca (origana)
4 režnja češnjaka
20 dag nasjeckanih badema
6-7 žlica maslinovog ulja
sol
papar
Priprema:
Skinite kožu s ribljeg mesa, narežite ga na veće komade i nakapajte limunovim sokom. Poslažite ih u nauljenu posudu, dovoljno veliku da budu razdvojeni. Pecite ih 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
U međuvremenu oljuštite češnjak i nasjeckajte s peršinom, mravincem i kaparima. U zdjelici to pomiješajte s bademima i maslinovim uljem. Posolite i popaprite, te rasporedite po komadima ribe. Pecite još 6-7 minuta.
Poslužite s kuhanim krumpirima.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr