Polpete od gljiva i šparoga

Sastojci:
30 dag šparoga
35 dag šampinjona
mala šalica nasjeckanog peršina
mala kapula (luk)
sol, papar po ukusu
1 žumanjak i 1 cijelo jaje
2 žlice brašna
5 žlica krušnih mrvica
ulje
Priprema:
Kapulicu prodinstajte, dodajte šampinjone narezane na kockice i nakon nekoliko minuta dodajte šparoge narezane na sitne komadiće. Dinstajte dok tekućina ne ispari, posolite, popaprite dodajte peršin pa pustite da se malo ohladi. Potom dodajte jaja, brašno i mrvice i žlicom umiješajte kompaktnu smjesu.
Oblikujte polpetice i pržite ih u ulju cca 2 minute s obje strane.
Poslužite uz salatu ili prilog po ukusu, npr. paštu sa salsom.
Napomena:
Izvor:
Dilajla Kržyk Baki (Svaštarica)