polpete od ječma i gljiva

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

20 dag ječma

35 dag miješanih gljiva po izboru

2 jaja

1-2 režnja češnjaka

svježi vlasac

naribani parmezan (cca 5 jušnih žlica)

mrvice

1 kapula

maslinovo ulje i ulje za prženje

sol

Priprema:

Skuhajte ječam (orzo) u posoljenoj vodi (tijekom kuhanja povremeno odstranite pjenicu). U međuvremeno očistite gljive, narežite ih i dinstajte 20-ak minuta na malo maslinovog ulja, s nasjeckanim češnjakom i kapulom (luk) – posolite.

Skuhani procijedite ukoliko nije upio svu vodu i smiksajte s gljivama, parmezanom, nasjeckanim vlascem,1 jajetom, žlicom mrvica. Probajte smjesu i dosolite po okusu.

Oblikujte polpete (okruglice), umočite ih u razmućeno jaje, uvaljajte u mrvice i pržite ih u dosta zagrijanog ulja s obje strane, dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju.

Izvadite ih na kuhinjski papir da se odstrani višak masnoće i poslužite tople sa salatom po želji.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolice od kelja s povrćem

               …

zapecena brokula sa sirom-rez

Zapečena brokula sa sirom

                 …