polpete od karfiola

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

1 veći karfiol (cvjetača)

1 jaje

naribani pecorino ili parmezan (cca 10 dag)

svežnjić peršina

2-3 žlice ukiseljenih kapara

mrvice

2-3 režnja češnjaka

sol, papar

maslinovo ulje

ulje za prženje

Polpete od karfiola, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Karfiol operite, razdijelite na cvjetiće i stavite ih kuhati cca 15 minuta u posoljenu kipuću vodu. Procijedite, stavite u padelu na zagrijano maslinovo ulje (2-3 žlice), dodajte nasjeckani češnjak i zgnječite u pire. Posolite, popaprite i maknite s vatre.

Prebacite u zdjelu i pustite da se malo ohladi. Dodajte jaje, sir, usitnjene kapare i peršin, mrvice (cca 4 žlice) i dobro promiješajte. Pustite da smjesa odstoji oko pola sata u poklopljenoj zdjeli.

Oblikujte polpete, uvaljajte ih u mrvice i pržite ih u ulju s obje strane dok ne porumene. Ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite.

Polpete od karfiola, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Polpete od karfiola, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Polpete od karfiola, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti