Polpete od mesa sa začinskim travama

Sastojci:
½ kg mljevenog mesa
1 kapula
2,3 režnja češnjaka
1-2 jaja (po potrebi)
komad suhog kruha bez kore (cca 15 dag)
peršin
origano (svježi ili sušeni)
majčina dušica/timijan (svježi ili sušeni)
papar
sol
peperoncino po želji
ulje
Priprema:
Izmrvite kruh ili ga narežite na kockice i namočite ga u malo tople vode. Istisnite ga pa ga izmiješajte s mljevenim mesom, sitno nasjeckanom kapulom (luk), češnjakom i peršinom, origanom (cca 1 žlicom), timijanom (cca 1 žličicom) i jajem. Posolite, popaprite, dodajte samljevenog peperoncina po ukusu, dobro izmješajte pa pustite da smjesa odstoji u hladnjaku 1-2 sata.
Oblikujte polpete (okruglice), uvaljajte ih u brašno i pržite na ugrijanom ulju s jedne i druge strane. Izvadite ih na kuhinjski papir da se ocijede i poslužite sa salatom i npr. restanim krumpirom.
Napomena:
Po želji polpete napravite od miješanog mljevenog mesa ili samo od junetine. Također, u smjesu možete staviti i neke druge trave, npr. kopar ili svježe listiće mente. Ako ne volite pikantno, izostavite peperoncino.
Izvor:
gastronomika.hr