polpete na grcki nacin

Sastojci:

½ kg mljevenog mesa
1 kapula

2,3 režnja češnjaka

1-2  jaja (po potrebi)
komad suhog kruha bez kore (cca 15 dag)

peršin

origano (svježi ili sušeni)

majčina dušica/timijan (svježi ili sušeni)

papar

sol

peperoncino po želji

ulje

Polpete od mesa sa začinskim travama, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Izmrvite kruh ili ga narežite na kockice i namočite ga u malo tople vode. Istisnite ga pa ga izmiješajte s mljevenim mesom, sitno nasjeckanom kapulom (luk), češnjakom i peršinom, origanom (cca 1 žlicom), timijanom (cca 1 žličicom) i jajem. Posolite, popaprite, dodajte samljevenog peperoncina po ukusu, dobro izmješajte pa pustite da smjesa odstoji u hladnjaku 1-2 sata.

Oblikujte polpete (okruglice), uvaljajte ih u brašno i pržite na ugrijanom ulju s jedne i druge strane. Izvadite ih na kuhinjski papir da se ocijede i poslužite sa salatom i npr. restanim krumpirom.

Polpete od mesa sa začinskim travama, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Po želji polpete napravite od miješanog mljevenog mesa ili samo od junetine. Također, u smjesu možete staviti i neke druge trave, npr. kopar ili svježe listiće mente. Ako ne volite pikantno, izostavite peperoncino.

Polpete od mesa sa začinskim travama, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Polpete od mesa sa začinskim travama, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti