polpete od oslića

Sastojci:

30-ak dag fileta oslića

kruh (cca 10 dag)

naribani parmezan

1 svežnjić peršina, 1 jaje

mlijeko, brašno

1-2 žlice koncentrata od rajčice

1 mlada kapulica, 1 režanj češnjaka

peperoncino

povrtna juha (cca 2 dl)

maslinovo ulje + obično za prženje

sol, papar

Priprema:

Salsa (umak):

Kapulicu (luk) sitno narežite i kratko popržite na malo maslinovog ulja, dodajte 2-3 žlice povrtne juhe, 1 cijeli režanj češnjaka i peperoncino. Dodajte koncentrat od rajčice (možete koristiti i passatu) i polovicu količine nasjeckanog peršina, podlijte juhom, posolite i kratko prokuhajte. Skinite s vatre.

Polpete:

Kruh (uzmite sredinu kruha odstajalog 2-3 dana) namočite u mlijeku, ukoliko je potrebno malo ga iscijedite i smiksajte skupa s filetima oslića (prethodno ih grubo narežite), jajem, parmezanom (cca 2 žlice), ostatkom peršina, solju i paprom. Od dobivene smjese oblikujte okruglice, uvaljajte ih u brašno i popržite ih u ulju s obje strane dok ne porumene.

Polpete položite na kuhinjski papir da se iscijedi suvišna masnoća, a potom ih stavite u salsu, ulijte ostatak povrtne juhe i prokuhajte na laganoj vatri još cca 5 minuta. Izvadite peperoncino i češnjak pa poslužite toplo s prilogom po ukusu, npr. rižom.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …