OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

10–15 dag slanutka (cca pola konzerve)

2 mrkve

30-ak dag špinata

lišće celera i/ili peršina

2,3 jaja

1 mozzarella (kugla)

naribani parmezan, 2-3 žlice

mrvice

maslinovo ulje

sol

papar

Polpete od slanutka i špinata, 2.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Mrkvu kuhajte 20-ak minuta u slanoj vodi i pre kraj dodajte ocijeđeni slanutak (ako koristite suhi, namočite ga preko noći, skuhajte i ocijedite) da se malo ugrije. Procijedite i propasirajte/smiksajte još toplo povrće i umiješajte nasjeckano celerovo/peršinovo lišće. Posebno, kratko prokuhajte špinat, procijedite i nasjeckajte ga.

Mozarellu nasjeckajte na komadiće i pustite da se malo ocijedi.

Smjesu od slanutka stavite u zdjelu, dodajte špinat, 1 jaje, parmezan, mozzarellu, posolite, popaprite i dobro promiješajte. Smjesa mora biti dosta čvrsta pa po potrebi umiješajte malo mrvica.

Rukama oblikujte polpete (okruglice), umočite ih u razmućeno jaje, uvaljajte u mrvice pa složite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno nauljili maslinovim uljem. Po želji pokapajte malo ulja po polpetama i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 10-15 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu koricu.

Poslužite sa salatom i umakom po želji.

Polpete od slanutka i špinata, 2.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Polpete od slanutka i špinata, 2.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

Polpete od slanutka i špinata, 2.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolice od kelja s povrćem

               …

zapecena brokula sa sirom-rez

Zapečena brokula sa sirom

                 …