polpete od tikvica

Sastojci:

5-6 tikvica

2 kapule (luk)

10-ak dag feta sira

1 cijelo jaje i 1 bjelanjak

začinske trave – metvica, bosiljak, peršin, mažuran

krušne mrvice

brašno

ulje za prženje

sol, papar

Polpete od tikvica i feta sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Tikvice i kapulu naribajte pa u zdjeli pomiješajte s usitnjenom fetom, mješavinom začinskih trava, cijelim jajem, bjelanjkom i po ukusu posolite i popaprite. U smjesu dodajte cca 4 žlice mrvica i isto toliko brašna, oblikujte popečke, uvaljajte ih u brašno pa kratko popržite u ulju s obje strane, da dobiju lijepu zlatnožutu boju.

Prije posluživanja polpete ocijedite od suvišne masnoće na kuhinjskom papiru. Poslužite sa salatom i umakom po ukusu npr. tzatzikijem (grčki umak od krastavaca).

Polpete od tikvica i feta sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Polpete od tikvica i feta sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

grčki specijalitet

Polpete od tikvica i feta sira, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti