Polpete od tikvica i feta sira

Sastojci:
5-6 tikvica
2 kapule (luk)
10-ak dag feta sira
1 cijelo jaje i 1 bjelanjak
začinske trave – metvica, bosiljak, peršin, mažuran
krušne mrvice
brašno
ulje za prženje
sol, papar
Priprema:
Tikvice i kapulu naribajte pa u zdjeli pomiješajte s usitnjenom fetom, mješavinom začinskih trava, cijelim jajem, bjelanjkom i po ukusu posolite i popaprite. U smjesu dodajte cca 4 žlice mrvica i isto toliko brašna, oblikujte popečke, uvaljajte ih u brašno pa kratko popržite u ulju s obje strane, da dobiju lijepu zlatnožutu boju.
Prije posluživanja polpete ocijedite od suvišne masnoće na kuhinjskom papiru. Poslužite sa salatom i umakom po ukusu npr. tzatzikijem (grčki umak od krastavaca).
Napomena:
Izvor:
grčki specijalitet